Hverdag

Om vores hverdag

Cykeltur - dejligt!

Hverdagen kan variere afhængig af hvilke børn, der er her og hvad tid de møder. Jeg lægger stor vægt på, at dagen kan starte roligt for de børn, der møder tidligt. Derfor har jeg morgenmad, puder og bøger parat, så vi kan læse og hygge lidt. De børn, der har behov for det, får en morgenlur.

Omkring kl 9 får vi formiddagsmad. Oftest friskbagte grovboller med frugt eller grøntsager til.

Herefter går vi på opdagelse i livet. Vi starter tit med en lille morgensamling, når alle er kommet, hvor vi synger, gerne med fagter for at styrke motorikken og genkendelsen af sangen. Vi tegner, læser bøger, klipper, snakker om dyr, farver, vind og vejr, leger med togbane og hører musik. Vi laver motorikbaner, hvor børnene skal hoppe, krybe, gå på puder og balancere.

Den frie leg uden voksenindblanding vægter jeg også, da det styrker barnets fantasi og udvikler de sociale færdigheder. Så sætter jeg mig stille i et hjørne og betragter - og hjælper til med at løse konflikter og knuder.

Ude leger vi i haven med sand, vand, forskellige køretøjer, i legehuset, hopper på trampolinen og gynger. Vi sparker til blade om efteråret, leger i sne om vinteren, sår blomster  og grøntsager om foråret, og leger i havevanderen om sommeren. Vi tager på små ture i skoven, på børnehavens legeplads eller biblioteket. Alle ture tilrettelægges efter børnenes alder og behov. Derfor kan I opleve, at der i perioder 'ikke sker noget særligt'. Det skyldes børns behov for ro til at udvikle et nært forhold til mig, de andre børn og de hjemlige omgivelser, mens de er små og nye i dagplejen. For børnene sker der dog en masse, da alle sanser er i spil - selv med små oplevelser :)

 

Vi er som regel ude hver dag. Dog kan der være dage, hvor vi, pga. vejret, bliver inde. Små kroppe bliver hurtigt kolde. Især hvis det er svært at bevæge sig i en masse vintertøj... :) Sommer og forår er vi ude det meste af dagen. Om vinteren er vi mere inde.

 

Jeg har øje for de små oplevelser i hverdagen, som at hoppe i vandpytter, kigge på snegle, edderkopper og blomster, mærke vinden og græsset. Derfor giver vi os tid til fordybelse og ro. Men vilde lege og tumleri får også sin plads!

Kl 11 rydder vi op og vasker hænder, så vi er klar til at spise. Forår og sommer spiser vi gerne ude. Vi har et nyt overdækket spiseområde, hvor vi sidder i skygge for solen og i læ for regnen. Frokosten består af rugbrød, pålæg af kød, fisk, æg, og grøntsager. Hertil drikker vi mælk. 

Bagefter er det tid til en lur.

Når børnene står op igen får vi lidt eftermiddagsmad. Dette kan være boller med pålæg, frugt og grønt, riskiks, smoothies, koldskål eller andet.

Herefter er der fri leg ude eller inde indtil barnet hentes.

 

To vandmænd ved stranden :)

Jeg arbejder ud fra de seks pædagogiske læreplaner, hvis emner er:

                       🙂 Krop og bevægelse

                       🙂Sproglig udvikling

                       🙂Natur og naturfænomener

                       🙂Sociale kompetancer

                       🙂Kulturelle  udtryksformer 

                       🙂Barnets alsidige personlige udvikling

Ud fra disse punkter laver jeg årsplaner, som indeholder forskellige emner, f.eks. dyr, sanseindtryk, motorik, forår, æbler & edderkopper, hvem er jeg?, jul. Hvert emne tilrettelægges efter børnegruppen.

Hver 2. måned tager vi hul på et nyt emne. Beskrivelsen af emnet hænges op i baggangen, så forældrene kan følge med i vores hverdag.

Desuden har jeg oprettet en gruppe på facebook, som kun forældrene og jeg har adgang til. Her lægger jeg billeder ind stort set hver dag og skriver lidt om dagens begivenheder. Det gør det let for forældrene at følge barnets hverdag tæt. Bedsteforældre er også velkomne.  

Eksempel på månedsplan. Vi når ikke nødvendigvis alt, da jeg giver plads til at dagene kan udvikle sig forskelligt.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.08 | 18:29
Hverdagsbilleder har modtaget 2
30.08 | 18:29
Hverdagsbilleder har modtaget 2
30.08 | 18:29
Hverdagsbilleder har modtaget 2
29.05 | 09:24
Ledige pladser har modtaget 10
Du kan lide denne side