Praktisk info

Aflevering

At blive afleveret i dagpleje betyder adskillelse fra mor og far og de hjemlige rammer og regler. Derfor kan nogle børn blive kede af det eller forvirrede over at skulle sige farvel. Det er helt naturligt, at barnet sommetider græder ved afleveringen. Ofte stopper gråden, så snart I har sagt farvel og er ude af døren. Så indstiller barnet sig på at være i dagpleje og har en god dag her. Det er lige, når barnets to verdener støder sammen i min baggang, det kan være svært. Derfor råder jeg jer til at gøre afskeden så kort som muligt, hvis barnet græder. I kan oftest ikke berolige det alligevel, da barnet godt er klar over, at I skal gå før eller siden. Overlad det trygt til mig at trøste.

Jeg ved, hvor hårdt det er at skulle gå fra sit grædende barn. Det river i hjertet, og man har mest lyst til at tage barnet med sig igen. Derfor trøster jeg alt hvad jeg kan, og sender altid en sms til jer, så snart barnet er roligt igen. Så kan alle få en god dag.

Af hensyn til miljø og sovende naboer, må I gerne parkere bilen på vejen og slukke motoren, når I afleverer barnet.

Afhentning

Hent så vidt muligt barnet i god tid inden jeg lukker, så vi har tid til en snak om dagens gang. Jeg skriver kort på facebooksiden, hvad vi har lavet, så I kan følge med og tale om det hjemme med barnet. Dagens billeder sættes også ind her. Gruppen er privat og kan kun ses af forældre og bedsteforældre.

Nogle gange græder barnet, når I skal hjem. Dette er ikke et udtryk for, at barnet ikke ønsker at være sammen med jer, men igen er det et tidspunkt, hvor barnets to verdener støder sammen. Det kan være svært og forvirrende, når man er lille og træt efter dagens oplevelser. Bliv ikke vred, men fortæl barnet roligt, at nu skal I hjem. Tag det evt. op, hjælp det i tøjet og vink farvel. Den tydelighed er den bedste hjælp, I kan give, når det er svært.

Morgenmad

Jeg serverer gerne morgenmad til de børn, der kommer tidligt. Det er en god rolig måde at starte dagen på. 

Hvis I en dag er kommet for sent op eller alt er gået i hårknude, er jeg altid behjælpelig med at give tøj på og morgenmad. Jeg ved, hvordan det kan være i en hektisk småbørnsfamilie og hjælper gerne til at jeres barn får en god morgen - også selvom vækkeuret ringede en time for sent...

Fødselsdage

I vælger selv, hvordan barnets fødselsdag skal fejres. Nogle inviterer os hjem til lidt formiddagsmad og hygge. Andre vælger at holde dagen i dagplejen. Her får vi også særlig mad og hygger omkring dette. Børnene giver ikke hinanden gaver, men jeg køber en gave fra os alle.

 

Sygdom

Hvis jeg bliver syg, er det som udgangspunkt forældrenes opgave at passe barnet. Heldigvis har jeg et yderst fornuftigt helbred, bliver sjældent syg og hurtigt rask igen. De sidste år har jeg haft et par enkelte sygedag i alt. Desuden bliver jeg vaccineret mod influenza og corona.

Hvis jers barn er sygt, skriver I en besked til mig om morgenen, gerne tidligst muligt, da det kan have indflydelse på dagen. Når barnet igen er raskt og klar til udfordringer i dagplejen, giver I mig besked igen. Gerne aftenen inden, så jeg er klar til at tage imod barnet om morgenen. Husk, at barnet er på arbejde i dagplejen, så det skal være helt friskt, inden det kommer igen. Ellers er det bedst at tage en ekstra dag hjemme - for barnets skyld.

 

Søvn

Søvn er vigtig for børn. Det er en fredelig pause, hvor dagens indtryk bearbejdes og kroppens celler fornyes effektivt. Det giver ny energi til at kunne klare resten af dagen i godt humør. Det er hårdt at være på arbejde i dagplejen og derfor får alle børn lov til at sove et par timer til middag. Det har de brug for. Jeg vækker som udgangspunkt ikke børn, der har behov for deres middagssøvn. 

Hjemme i weekenderne kan søvnbehovet opleves helt anderledes - netop fordi barnet er hjemme ved jer, uden fire legekammerater :)

Al nyere forskning viser, at man ikke kan regulere børns nattesøvn ved f.eks. at vække dem, før de er udhvilede om eftermiddagen, for derved at få dem til at sove før om aftenen.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.08 | 18:29
Hverdagsbilleder har modtaget 2
30.08 | 18:29
Hverdagsbilleder har modtaget 2
30.08 | 18:29
Hverdagsbilleder har modtaget 2
29.05 | 09:24
Ledige pladser har modtaget 10
Du kan lide denne side